Intuïtief tekenen & Schilderen

creatief_coaching_mindful_art1Intuïtief tekenen en schilderen doen we uit ons hart en uit ons onderbewuste. We denken niet na en laten het tekenproces vanzelf op gang komen.
Het is een ontdekkingsreis waarbij je gaat ontdekken hoe je jouw intuïtie als gids kan gebruiken. Het tekenen brengt je in verbinding met je gevoelens, die op dit moment in je leven een rol spelen, maar brengt je ook in contact met je spirituele kant en je fysieke kant.
Hoe meer je in contact komt of bent met je intuïtie hoe makkelijker het tekenen en schilderen gaat. De cursus is bedoeld voor mensen die behoefte hebben, in contact te komen met de innerlijke levensstroom en de creatieve bron weer willen voelen.

Een moment voor je zelf. Er is geen schilder of tekenervaring nodig. Als je een potlood of een kwast kan vasthouden is dit voldoende. Kort gezegd is het al schilderend en tekenend bij jezelf komen. In deze cursus staat niet het eindresultaat voorop, maar de weg er naar toe. De voldoening van het werken met kleuren, vormen en lijnen. Kleuren raken onze belevingswereld, het werkt in op onze gevoelens en psyche. In deze cursus ervaren we hoe het is om weer verbinding te voelen met je eigen oorspronkelijke levenskracht en het maakt je bewust van de altijd aanwezige mogelijkheid om je leven te transformeren. Het uitgangspunt ligt in oervormen, zoals golven, spiralen, lijnen etc. Deze bewegingen en vormen zijn eenvoudig, maar hebben een zeer diepgaande, krachtige en symbolische werking.

In 8 lessen werk je met diverse materialen en diverse thema’s zoals bijv. jouw droomkasteel, ontwar je knopen & vlechten, gaat het over sprookjes en verhalen en zoveel meer.

Deze cursus wordt verschillende keren in het jaar gegeven. Kijk voor de juiste data, tijden en prijzen in de agenda.