Kindercursus Kleurspetters

Wat gaan we doen?

creatief_coaching_playful_art1We gaan samen op een speelse en ontspannen manier op zoek naar jouw creatieve bron. Als je die vindt, kunnen je eigen fantasiebeelden en ideeën zichtbaar gemaakt worden op papier. Door de diverse thema’s die ik aanbied, in kleine stapjes, is de les goed te volgen voor de leeftijd vanaf 8 jaar. Door goed te kijken en te luisteren naar je gevoel, ontstaan er de mooiste kunstwerken ! Ga je mee op avontuur?

Wat doen we in een les?

We beginnen met beweging te maken in de ruimte of op papier, als voorbereiding op het thema. Ik vertel er ook wat over en dan gaan we hiermee aan de slag. Deze tekenoefeningen zijn misschien anders dan je op school krijgt. We gaan nl. niets na-tekenen, maar gaan vrij aan het werk. We zullen o.a. krassen, zwalken, golven enz. om eerst lekker te ontladen en in beweging te komen op papier. Hierdoor krijg je je eigen ruimte in bezit en krijg je meer energie of voel je je juist rustiger. Aan het eind van de les ga je voor jezelf kijken hoe het uiteindelijk geworden is met behulp van vragen als “Is de tekening naar je zin? Wil je er nog iets aan veranderen? Wat vind je van de kleuren?” En als de tekening af is en je kijkt en voelt goed na, heeft de tekening jou misschien ook nog wel iets te vertellen?

Dit is het avontuur waarvoor ik jou uitnodig!!

Aanvullende informatie voor de ouders

Mijn bedoeling is de kinderen te leren tekenen zonder oordeel op het eindresultaat. Ze laten genieten van het tekenproces. Plezier en lol maken. Kinderen komen in gesprek met een diepere laag van zichzelf en het kind wordt aangesproken op emotioneel, fysiek en geestelijk niveau. Het kind wordt uitgedaagd om nieuwe vaardigheden binnen een veilige omgeving te onderzoeken en zich diverse technieken eigen te maken.

Bijkomende positieve effecten van de kindercursus kunnen zijn:

  • na schooltijd ‘even uit het hoofd en in je lijf,
  • even thuis komen bij jezelf,
  • betere zelfexpressie,
  • meer bewust worden van je beeldende kracht. Je energie en de ruimte in en om je heen en inzicht in je eigen werk,
  • beter sociaal en emotioneel functioneren door samenwerking en leren respect voor je eigen werk te hebben en ook voor dat van anderen,
  • rust en plezier waardoor kinderen blij en ontspannen in de wereld staan.

We gebruiken verschillende materialen en diverse onderwerpen komen aan bod, zoals de ridder en de draak, wondere witte wereld, het onderwater landschap, vissen in de zee, teken je lievelingsdier in zijn omgeving en nog veel meer. Door een speelse en vrije opbouw van de les zal je kind geïnspireerd worden en zal hij of zij genieten van de lol en de ontstane schilderijen!

Dit soort lessen zijn ook voor uw eigen groepjes te boeken of uw kind alleen als creatieve therapie. De lessen worden gegeven door en bij onze gastdocenten door heel het land. Vraag een offerte aan via pascale@creatiefcoaching.nl