Numerologische Mandala Cursus

Geboortemandala cursus, numerologische mandala’s

creatief_coaching_playful_art1Mandala is Sanskriet voor magische cirkel. Ze worden al duizenden jaren gebruikt en zijn van alle culturen. De mandala kenmerkt zich vaak door de herhaling in zijn indeling en opbouw. We gebruiken mandala’s als kunstuiting en het is een verdieping in jezelf.

Numerologie wil zeggen de betekenis of de kennis achter de getallen. En werd reeds eeuwen geleden door grote wijzen toegepast. De Griek Pythagoras, leerde dat het getal de laatste bouwsteen van de schepping is, de wortel van deze wereld. Hij beschouwde alle getallen en wiskundige samenhangen in de eerste plaats kwalitatief. Als je deze kwaliteit ontdekt, dan zal er een wereld voor je open gaan. Volgens Pythagoras heeft alles een trillings-(energie)getal.

In een geboorte mandala zijn de getallen van de geboorte datum het uitgangspunt voor de tekening. D.m.v. een numerologische mandala teken je een verhaal, je zet een beeld neer van de persoon over wie de mandala gaat. De getallen staan voor eigenschappen, aangeboren talenten, karaktertrekken die ons maken tot wat wij zijn en hoe we ons voelen. Het geeft je inzicht in de levensloop. Onze geboortedatum wordt als het ware een telefoonnummer voor de intuïtie, om met jezelf in gesprek te komen en jezelf beter te leren kennen.
Ieder getal heeft een specifieke uitstraling, die onze persoonlijkheid weerspiegelt in onze geboorte datum. Door een gesprek aan te gaan over de ontstane beelden, geeft dit je inzicht en kan het je helpen bij verwerkingsprocessen, maar ook kunnen we onze beperkingen achterhalen en kijken waar je struikelblokken liggen, maar vooral zijn numerologische mandala’s tekenen leuk om te doen.
We zetten getallen om naar geometrische figuren, symbolen, lijnen en vormen en plaatsen dit in een cirkel (de mandala).

In deze cursus werken we met de getallen 1 t/m 9 en met de meestergetallen 11, 22 en 33. Deze leer je geometrisch opzetten en uitwerken. Verder komen er vele andere getallen aan bod, zoals je lot, ook wel doelgetal. Je persoonlijkheid en zielgetal, die iets zeggen over hoe jij je laat zien en hoe jij diep van binnen bent. Rijpheids, persoonlijke jaar, karma getallen etc. Al deze getallen hebben specifieke kenmerken, sleutelwoorden. De sleutelwoorden kunnen snel een inzicht geven in alle levenservaringen, ze geven bepaalde karaktertrekken en vaardigheden aan.

Cursussen en workshops worden op verschillende momenten in het jaar gegeven. Kijk voor de juiste data, tijden en prijzen in de agenda.