Creatief Coaching

De Nieuwe Creatieve Opleiding van Nederland

creatief_coaching_mindful_art1Met de praktijkgerichte opleiding en trainingen van Creatief Coaching, bij Creatief Centrum INSIDE OUT leer je echt anders en diepgaand!

Laat Hart, Hoofd & Handen samenwerken.

Voor wie is de opleiding Creatief Coaching?

Ieder mens is creatief, maar velen van ons zijn dit vergeten en het wordt ook vaak verward met kunstzinnigheid. Want hoezo kan je niet tekenen? Als je een potlood kunt vasthouden kan jij tekenen. Maar je oordeel erop, of dat je vroeger beoordeeld bent maakt het er niet leuker op. Dit is waar wij een stap verder gaan, want juist creativiteit zorgt ervoor in moeilijke tijden dat je er weer boven op komt, je weer inzicht en uitzicht krijgt. Het nadenken over starten van deze opleiding kan een keerpunt zijn in je leven.

Tijdens de opleiding word je door de vele praktijkoefeningen een (nieuwe) kijk gegeven op jouw Zijn, jouw manier van leven en in de wereld staan. Hierdoor zal jouw manier van handelen veranderen, je zult meer grenzen gaan stellen, maar ook liever zijn voor jezelf en duidelijker in wat jij wilt Er zullen allerlei veranderingen optreden door het werken met jouw creatieve bron. Je kijkt beter naar jezelf en jouw communicatie waardoor je beter reageert op anderen. Het resultaat is dat je beter in je vel komt te zitten, en weet wat je wilt! En je krijgt veel theorie mee waardoor jouw kennis wordt vergroot.

Creatief Coaching betekent:

 • Snel tot de kern van problemen komen
 • Je bereikt diepe emoties zonder meteen te praten
 • Je sessies gaan dieper en dit verbetert het resultaat
 • Onbewuste overtuigingen worden snel helder
 • Moeizame processen krijgen een ingang en komen in beweging
 • Cliënten/cursisten komen snel tot vernieuwende inzichten
 • Je krijgt duidelijk overzicht van de denk/doe-wijze van de cliënt.

 

Creatief Coaching in 2018/2019

De Rode Draad: Jouw persoonlijk proces jaar

10 lessen € 445,- incl. BTW en incl. alle materialen en syllabus.  Dit is het eerste half jaar als basis waarin veel zelfinzicht en zelfkennis wordt verkregen.

Voor data en opgave kijk in de agenda.

 

POP vervolgjaar

Proeven, Ontdekken/Ontwikkelen, Plezier (Persoonlijk Ontwikkelingsplan).

Incl. certificering, syllabus, en vele materialen.

Voor data en opgave kijk in de agenda.

 

 

creatief_coaching_opleiding_coach  creatief_coaching_opleiding_coach2  creatief_coaching_opleiding_coach3  creatief_coaching_opleiding_coach4

Ieder jaar zijn er kennismakingsworkshops, dan is er de gelegenheid om vragen te stellen en kennis te maken met onze werkwijze en de inhoud van de opleiding. Zie de agenda voor data.

Je kunt indien nodig of bij twijfels een privésessie aanvragen om je besluit goed te kunnen nemen. Voor onze organisatie verzoeken we je om je aan te melden.

De opleiding start twee keer per jaar.

Vergoedingen

De belastingdienst helpt mee! Een goede Creatief Coaching opleiding is een investering in jouw zelf en waar je de rest van je leven wat aan hebt! De overheid ziet het belang van opleiding en faciliteert ook deze opleiding door de kosten van de opleiding aftrekbaar te maken.  Voor de meest actuele overheidsinformatie verwijs ik je naar de website van de belastingdienst.

Inhoud opleiding

½ Jaar – 10 dagdelen start opleiding De Rode draad, Jouw persoonlijk proces jaar

POPjaar  – 20 dagen thema’s uit het leven gegrepen: ervaren, uitproberen, ontmoeten, ontdekken, ontspannen, genieten, leren en deze creatief uitgediept.

Masterjaar – 1,5 jaar (30 dagen) Creatief Coaching, counseling en begeleiding incl diploma Creatief Coach

Specialisaties:

 • 1 Jaar (keuze)  : Docentenroute Mandala & Intuïtief tekenen/schilderen. (20 dagen) Diploma Tekentaaldocent
 • ½ Jaar (keuze) : Chakra healing/reading (8 dagen) Certificaat
 • ½ Jaar (keuze) : Hoe profileer ik mijzelf, dieper ingaan op hoe zet ik een eigen succesvolle praktijk/bedrijf op. (8 dagdelen) Certificaat

Masterclasses:

 • Ontwikkeling van les materiaal
 • Encaustic Art
 • Powertex docent
 • Materiaal kennis zoals inkt, pasta’s en diverse mixed media technieken

Deze zullen ingepland worden in overleg met de studenten.

Overige informatie opleiding

Studielast van ca. 3 tot 5 uur per week. Ieder jaar is er een verplicht eindwerkstuk. En er wordt een boekenlijst gegeven waaruit je mag kiezen.  Er is geen kunstzinnige-creatieve ervaring nodig!

Inhoud programma & lessen

9.30 of 10.00 uur start van de dag,  12.00/12.30 uur lunch (incl. soep), 12.30/13.30 uur vervolg, 16.00/16.30 uur einde.

Les thema’s jaar 1: Hart, hoofd & handen verbinden, Emoties & gevoelens, Angst-Liefse, Sabotage monster, Eigenwaarde-Zelfvertrouwen, De Ziel, Boosheid versus kracht, Archetypen en metaforen, Identiteit, Afscheid en verlies, Stress en oude patronen, De Kracht van Creativiteit, Actie versus Rust, Inspiratie, Relaties en partnerschap, Doelen realiseren/Creatiespiraal uitdiepen, Examenles.

Via een uitgebalanceerd programma ga je ontdekken wat je tegenhoudt het leven te leven waarvoor je geboren bent, al je talenten te benutten, je valkuilen te leren kennen, je leven zo in te richten dat het bij jou past!

 • Waar sta ik in mijn ontwikkelingsproces?
 • Waar kan ik mee aan het werk gaan om verder te groeien?
 • Wat zijn mijn overtuigingen die mij beperken?
 • Hoe kan ik deze afleggen en lekker en vrij leven?
 • Wat moet ik omgooien of anders doen?
 • Hoe ziet mijn gewenste leven eruit?
 • Wat staat er nog tussen mij en mijn wens in?
 • Wat kan ik nu praktisch aanpakken?

 

Kom uit je creatieve box!